Osséen Försäkringsmäklare

När Osséen startade sitt kontor i Göteborg behövde man ett system för att hålla ordning på kundernas försäkringar och sina egna intäkter. De övriga kontoren använde ett system som man inte var nöjd med. Tillsammans med Osséen utvecklade vi ett skräddatsytt system. Idag använder alla de olika Osséen-bolagen detta system.

Så här säger Ulf Munckhammar på Kungsbackakontoret:
För att serva våra kunder på ett effektivt sätt har vi den mesta informationen om kunden direkt i systemet, dvs  personer, befattning, kontaktadress på telefon och mail.
Att lätt ta fram uppgifter om företaget med webbadresser, koncernförhållanden och försäkringsomfattning dvs premier och olika försäkringar och försäkringsperioder.
Omega gör att vi lätt ifrån inmatade uppgifter tar fram följebrev, fakturor som automatiskt sparar ner i en kundmapp.
Omega hjälper oss att bevaka förfallodagar ( 45 dagar innan), fakturering och förfallna fakturor. Systemet används även för att logga vår kontakt med kunderna som är ett krav enligt finansinspektionen – vad som är gjort, bestämt och överenskommet med kund. Detta gör även att andra personer i företaget på ett lätt sätt kan serva kunderna genom att informationen finns tillgänglig i Omega.

 

Trifolium System AB

Här var Mattias anställd under 8 år så utvecklingen skedde i deras namn, men kunskapen och erfarenheten finns idag hos Omega Teknik.

För att kunna hantera alla avtalskunders datorer (och även kunskapen hos de anställda) behövdes någon form av databas. Vi byggde ett webbaserat system kallat Loggofix där alla avtalskunder lämnade felanmälningar som konsulterna kunde åtgärda nästa gång de besökte kunden.

Detta system kompletterade vi senare med ett annat kallat TechInfo. Här fanns information om alla kundernas datorer (konfigurering, bestyckning mm).

 

Muskantor & Co

Det var här det började (det första programmeringsupdraget altså).

Det var i början av 1990-talet. Muskantor & Co körde ett Wang-system som redan då var föråldrat. På verkstaden hade man inte ens en egen terminal. När kunderna ringde och undrade något om det de lämnat in på reparation fick man springa iväg ut på lagret och låna en dator. Hade kunden flera butiker som tex OBS kunde man med störtsa säkerhet inte svara på frågan då man inte kunde urskilja de olika varuhusen.

All försäljning av reservdelar hanterades manuellt. Om man kände för det tog man betalt men oftast var det för besvärligt. Det är kanske inte så bra ut företagers synvinkel....

 

Vi byggde ett serviceordersystem som även hanterade försäljning av reservdelar. Först byggdes det i HyperCard sen i RagTime och slutligen i FileMaker som då hette version 2. Då var vi nöjda med resultatet.

Vi byggde ett nätverk med en Macintosh Classic, en Macintosh LC2 och en Macintosh Portable (den datorn har vi fortfarande kvar). Skrivarna var en Allpe LaserWriter och en ImageWriter II med arkmatare.

Office i Väst AB

Hela reservdelslagret fanns i fanns i huvudet på en person. I takt med att antalet anställda på verkstaden ökade behövde man bättre kontroll. Vi byggde ett lagerhanteringssystem. Till det kopplade vi en streckkodsläsare, vilket inte var lika vanligt då som idag.